Import af pokersæt fra Kina til Danmark

Skrevet af Lars Bo Thomsen d. 18-07-2011 kl. 16:14

I slutningen af 2010 opkøbte Thomas og jeg et mindre lager af pokersæt (cirka 120 stk.), som vi afsatte over de efterfølgende måneder.

Efter at have solgt disse pokersæt med stor succes valgte vi så at undersøge mulighederne for at importere disse hjem fra Kina. Vi kontaktede en del forskellige udbydere af pokersæt via handelsportalen Alibaba.com, og valget faldt så på et firma ved navn PNEUMA-PEAK ENTERPRISE.

Ødelagt vareprøve
Ødelagt pokersæt

Vareprøve eller ej?

Vi fik en god dialog igang med en repræsentant fra firmaet ved navn David, og overvejede flere gange, om en vareprøve virkelig var nødvendig. Vi fik tilsendt billeder af pokersætene, og de lignede i høj grad dem, vi allerede havde solgt tidligere. Både firmaet bag og David virkede meget troværdige, havde en god historik og var interesseret i, at vi fremadrettet ville benytte dem som leverandør.

Vi endte dog med alligevel at bestille en mindre prøve bestående af et enkelt stort pokersæt. Vareprøven blev sendt med fly fra Kina og kostede knap 1000 kr. at få til Danmark, og var mildest talt ikke behandlet særligt pænt. Som David forklarede, blev pakkerne ofte kastet rundt, og da lasten på fly skal komprimeres forholdsvis effektivt, får pakkerne nemt tryk. Til venstre ses et billede af det pokersæt vi modtog.

Udover skaderne på pappet inde i kassen, fejlede hverken kuffert eller indhold noget, og kvaliteten var også højere end forventet. Vi emailede billederne af den ødelagte kasse til vores kontakt, som beklagede skaden, men garanterede at varerne ikke ville tage skade, når de blev fragtet med contatinerskib. Derudover gav han yderligere 5% rabat på hele ordren for at kompensere for skaden og medgav at stå som garant for tilstanden af den endelige levering.

Kort efter lagde vi en ordre på 500 stk. hvoraf de 180 har 300 jetoner og de resterende har 500 jetoner.

Konklusionen kan ikke være anden end, at det var den rigtige beslutning med en vareprøve. Ikke mindst gav det tryghed, men de 5% vi endte med at få i rabat, dækkede stort set alle omkostninger ved prøven.

 

Betaling

Vi fik som nævnt lidt ekstra rabat, og aftalte så med firmaet at vi betalte 50 % upfront, og de resterende 50 % når sættene var afsendt. Vi betalte via bankoverførsel, og regnede faktisk med, at vi selv kunne klare det gennem vores netbank, men nej.

Vores bank, Jyske Bank, giver faktisk mulighed for, at vi selv kan overføre til Kina, men deres system virker bare ikke. Efter at have bandet og svovlet over underlige fejlmeddelelser kontaktede vi banken, som efter flere ventetoner og omstillinger konstaterede, at systemet ikke fungerede optimalt. Derfor endte vi med at betale 250 kr. for at vores bankrådgiver (sælger) kunne lave overførslen for os, og eftersom betalingen var todelt, løb det altså op i en ekstraudgift på 500 kr. Det er heldigvis ikke noget, der påvirker salgsprisen, men en bitter udgift at måtte betale, fordi banken er mangelfuld.

Forsendelsen fra Kina

Vi fik pakket vores pokersæt i papkasser så de er klar til at blive sendt med Post Danmark, hvilket er en stort fordel, da vi så blot skal smide en pakkelabel på. Alle papkasserne blev sendt i en samlet container til Århus Havn for den latterlige lave pris på 30 $, og nej, det er ikke løgn, det var den pris vi betalte til det kinesiske firma. Med andre ord koster det altså mindre end 150 kr. at få bragt 5,4 kubikmeter pokersæts med totalvægten 3,3 tons ombord på et fragtskib, som sejler til Danmark.

De 30 $ var så prisen fra Kina til containerskibet lå ved Århus havn, herefter blev det så dyrt. Team Freight, som var det firma, der skulle fragte vores pokersæt fra skibet til lager sendte os en lidt spændende regning som indeholdte, for os ukendte termer og gebyrer, som:

  • CISF
  • LCL Service Charge
  • Terminal Handling
  • Ekspeditionsgebyr
  • PP & SAF
  • Security Fee
  • Miljø tillæg
  • Fortoldning

Alle disse gebyrer og tillæg inkl. levering til vores lager løb op i cirka 7500 kr. ekskl moms, en lidt større post vi havde regnet med, men så lærte vi da det.

Desuden betalte vi ingen told da "jetoner og lignende" er toldfrit, dette undersøgte vi først på Skats hjemmeside, og ringede senere hen til Skat for at få det bekræftet.

Pokersættenes ankomst
Pokersæt

Salg af pokersæt

Nu er vi så kommet til det lidt mere spændende, eller i hvert fald indtægtsgivende, nemlig salget af vores pokersæt. I forbindelse med vores opkøb af restlageret lavede vi siden http://Billigpoker.dk, hvor vi solgte (og nu sælger igen) til private.

Igennem siden får vi også fra tid til anden henvendelser fra firmaer som ønsker at købe et mindre parti pokersæt som de bruger til kundegaver o.l.

Er du interesseret i vores projekter, vil høre mere om vores pokersæt eller måske endda købe et eller flere så kontakt os gerne.

 
 
De 2 forskellige størrelser på pokersættene som vi har importeret fra Kina kan ses her:
Pokersæt med 500 jetonerPokersæt med 300 jetoner